BeSafe Pregnant: 1 gordel, 2 levens!

9-08-2017

 

 

Lien is momenteel 7 maanden zwanger van haar eerste kindje. Een hele nieuwe wereld gaat zich openen, en zoals dat dan gaat met de komst van dat eerste kleintje, moeten er veel praktische dingen beslist worden.
Geboortekaartjes, doopsuiker, kinderwagen, maar ook: welke meegroeieetstoel nemen we? Welke ergonomische drager past het best bij ons, eentje van Ergobaby of gaan we voor Tula? Welke autostoelen kiezen we?
Lien en haar verloofde Arno vertellen ons waarom hun keuze voor de veilige autostoelen van BeSafe, hen leerde dat Lien hun ongeboren kindje nu ook al veilig kan vervoeren tijdens ritjes in de wagen.

Scandinavian Safety: wat een ontdekking!
“Omdat we best veel met de auto rijden hebben we ons geïnformeerd over het veilig vervoeren van kindjes in de wagen.
Dat vinden we écht belangrijk, ook al is het voor korte afstanden in de bebouwde kom, we waren op zoek naar de veiligste autostoelen op de markt.
Vanzelf kwamen we bij de iZi Modular-reeks van BeSafe uit, want met die set kunnen we ons kindje veilig tegen de rijrichting vervoeren vanaf de geboorte, tot hij of zij 4 jaar is.
Dankzij de uitschuifbare iZi Modular-basis wordt er namelijk 5cm extra beenruimte gecreëerd, zodat ons kindje comfortabel tegen de rijrichting kan zitten.
Dat is 5 keer veiliger dan met de rijrichting mee, dus die keuze was eigenlijk snel en makkelijk gemaakt.”

BeSafe: veel meer dan autostoelen alleen
Maar door zich te informeren over de expertise van BeSafe binnen hun vakgebied autoveiligheid, kwamen Lien en Arno ook uit bij een ander artikel van het Noorse merk: de BeSafe Pregnant.

1 gordel, 2 levens
Lien vertelt: “Ik was helemaal niet op de hoogte van het feit dat ik mijn ongeboren kindje ook nu al kan beschermen in de wagen.
Door de BeSafe Pregnant gordelgeleider te gebruiken, leid ik mijn autogordel eigenlijk onder mijn buik door om ‘m vast te klikken.
Op die manier komt er geen druk op mijn baarmoeder als de autogordel aanspant bij een bruusk rem-manoeuvre of een ongeval.
Door de BeSafe Pregnant beschermt mijn autogordel eigenlijk 2 levens, dat van mij, maar ook dat van het babytje in mijn buik.”

Makkelijke installatie
Arno vult aan: “Ik was al helemaal klaar om handleidingen te beginnen bestuderen, maar dat bleek helemaal niet nodig.
De BeSafe Pregnant kan je heel makkelijk in je auto bevestigen, je klikt ‘m simpelweg rond je autostoel en klaar!
En je kan de BeSafe Pregnant gewoon geïnstalleerd laten als er iemand anders met de auto rijdt. 
Ikzelf ga dan ook op het zitgedeelte zitten, maar gebruik de autogordel op de normale manier, zonder de geleider.
Lien klikt haar gordel uiteraard wel elke keer vast via de BeSafe Pregnant.”

BeSafe Pregnant: de allerveiligste start
Al blijkt dat de laatste weken af en toe een beetje zoeken. “Nu mijn buik ronder en ronder wordt, moet ik op de tast de gordel in de BeSafe Pregnant vastklikken.
Dat is net als mijn veters knopen een grotere uitdaging nu dan in het begin van mijn zwangerschap.”, lacht Lien.
“Maar de veiligheid van ons kindje gaat voor alles, dus we zijn heel blij dat we de BeSafe Pregnant aangeschaft hebben en ons kindje nu al de allerveiligste start kunnen geven!”