Een Ergobaby-draagzak: letterlijk en figuurlijk ondersteuning voor jonge gezinnen!

24-07-2017

Baby’s hebben geborgenheid nodig, en willen dus in de eerste plaats hun mama of papa kunnen zien, voelen en ruiken, want dat geeft hen een veilig gevoel.
Door je baby te dragen, voorzie je tegelijkertijd in die 3 behoeftes. Je baby ziet jou vlakbij, ruikt je geur, hoort je hartslag en stem, en voelt je lichaamswarmte.
Dankzij die zintuiglijke waarnemingen voelt de baby zich veilig en geborgen (zoals in de vertrouwde baarmoederomgeving), gaat hij meer belangstelling voor zijn omgeving tonen en het sociaal beter doen.

Maar helaas heeft niet elke mama of papa de middelen om een goede, ergonomische drager aan te schaffen.
En daarom zijn wij blij dat we met Oogappel ons steentje konden bijdragen aan Cuddle&Care.
Dat is een project van Jeugd ggz en De Kern in het Nederlandse Deventer, gericht op ondersteuning van jonge gezinnen met financiële problemen.

Financiële problemen zijn namelijk vaak een grote bron van stress. Dat heeft een zware impact op gezinnen met zeer jonge kinderen, want zorgen en stress hebben een negatieve invloed op de relatie tussen ouder en kind.
Cuddle&Care helpt jonge ouders om hun financiële problemen op te lossen en tegelijk de hechting tussen ouders en hun kindje te versterken.

Een erg mooi project dus, waar we met Oogappel graag ondersteuning aan bieden.
En dus schonken we afgelopen week met veel plezier 20 draagzakken van Ergobaby aan Cuddle&Care.

“De Ergobaby-draagzakken die we ontvingen helpen jonge ouders in moeilijke situaties om een gezond contact te maken met hun kindje,” aldus Trees Smit van Cuddle&Care.
Een ergonomische draagzak is immers een hele laagdrempelige manier om de nabijheid tussen ouder en kind te stimuleren of te vergroten.”

En eens ze hun Ergobaby-drager ontvangen hebben, worden de ouders nog verder ondersteund.
Want het correcte gebruik van de ergonomische draagzakken van Ergobaby wordt aangeleerd via een workshop over ergonomisch dragen en de belangen van hechting in de ouder-kind relatie.

Meer weten over het belang en de voordelen van babydragen in een Ergobaby-draagzak? Lees hier verder!